Задржане све мере за помоћ млекарском сектору

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић посетила је данас, 08. јула 2016. године млекару Зајечар и том приликом разговарала са руководством ове млекаре на тему откупа млека на терену.

Министар је овом приликом изразила задовољство што наши пољопривредници свакодневно овој млекари испоручују млеко, као и што млекара има добар систем рада и производи сиреве и млеко у праху, као и друге млечне производе.

Богосављевић Бошковић је подсетила да је Министарство пољопривреде и заштите животне средине успело да у последње две године задржи све мере које могу да помогну млекарском сектору.

То се, подсетила је Богосављевић Бошковић, односи како на подстицајна средства и премије за млеко, тако и на низ других мера које Министарство спроводи, како би помогло произвођачима не само да наставе да се баве овом производњом, већ и да увећају своја стада.

Богосављевић Бошковић је напоменула да Министарство пољопривреде и заштите животне средине даје 25.000 динара по млечном грлу, уз премије за млеко, а такође има и мере подстицаја за набавку опреме за примарну производњу и прераду.

Министар Богосављевић Бошковић је обишла и пољопривредно газдинство Љубише Михајловића у селу Гамзиград , који дневно 300 до 350 литара млека испоручује зајечарској млекари.

Говорећи о субвенционисаним кредитима, Богосављевић Бошковић је истакла да ове године влада велико интересовање пољопривредника, те је за два месеца примљено више од 2.000 захтева, и до сада су за ове намене пласирана средства у износу од 2,7 милијарди динара. Богосављевић Бошковић је истакла да је у односу на 2015. годину , укупан износ кредита повећан за 45 одсто.

Пољопривредници кредите користе како за набавку механизације и опреме, тако и за подизање засада, набавку животиња, сточне хране и тако даље, додала је Богосављевић Бошковић.

Министар је позвала пољопривреднике да искористе ове изузетно повољне услове кредитирања са ниском каматном стопом од три одсто и фиксном динарском ратом.

Извор: МПЗЖС

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора