Виктор Боштинару у званичној посети Социјалистичкој партији Србије

Потпредседник СПС Бранко Ружић, председница ИО СПС Дијана Вукомановић и интернационални секретар СПС Наташа Гаћеша састали су се са Виктором Боштинару, потпредседником за спољне послове СД групе Европског парламента у седишту Главног одбора Социјалистичке партије Србије.

Изражавајући задовољство због сусрета Бранко Ружић нагласио је да Социјалистичка партија Србије изражава искрену добродошлицу драгим гостима, уверен да ће односи пријатељства, уважавања и сарадње, након ове посете постати још чвршћи, богатији и садржајнији.

IMG_3350

Ружић је изразио захвалност због принципијалног става господина Боштинару, поводом срамне изложбе о Алојзију Степинцу у Европском парламенту, да је ЕП место које треба да спаја а не да раздваја, и да није место за промоцију историјских контроверзи.

Tоком састанка разговарано је о сарадњи СД групе са СПС, као и односа на бази наших социјлдемократских програма и даљег развоја билатералних односа са социјалдемократским партијама у региону Западног Балкана. Велики значај је посвећен унапређењу досадашње сарадње Социјалистичке партије Србије, Партије европских социјалиста, Социјалистичке интернационале и Прогресивне алијансе.

Обострано је констатовано да односе краси традиционално пријатељство, дубоко међусобно разумевање и поверење и узајамна подршка у најважнијим питањима од националног интереса.

IMG_3360

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора