Велики скуп Коалиције СПС-ЈС у Београдској арени

12936629_516581621858613_4166170670931377274_nУ склопу предизборне кампање Коалиција СПС-ЈС одржала је предизборни митинг у „Београдској арени“, а лидер СПС Ивица Дачић поручио је да су социјалисти једина левица у Србији и да ће победа на изборима бити на левој страни.

„Данас је дан када свима у Србији показујемо ко смо и колика нам је снага. Данас ми дајемо доказ да левица у Србији јесу социјалсти, само социјалисти, и да нема никог другог на тој левој страни“, истакао је Дачић, који је на почетку обраћања направио неколико „селфија“ са, како је рекао, 25.000 људи.

Председник СПС је поручио и да је та странка понекад доносила и погрешне одлуке, али да никада није радила оно што је најстрашније – распродавала фабрике, остављала раднике на улици и пљачкала, за разлику од оних који су дошли на власт после 5. октобра.

12973100_516581155191993_4656192809029220262_o

Социјалисти су, навео је, поносни на њихову прошлост, јер је иза Слободана Милшевића остао Дејтонски споразум, Република Српска, Резолуција 1244, којом се Косово и данас једино држи за Србију.

„Коалиција СПС-ЈС ће се увек залагати за друство једнаких шанси и социјалне правде. И данас, када је у Србији тешко, када је она сиромашна, када има превише гласних, наш основни посао јесте да се боримо за земљу у којој јс правда могућа. А то може само богата и јака земља. Земља изграђена и запослена, стабилна и сигурна, јер нема правде у сиромашним друштвима. Нема једнакости међу слабијима. Нема сигурности међу слабима. Нема сигурности међу несигурнима. И зато смо се, послесње четири године, и бавили јачањем Србије. И бавили се њеним извлачењем из блата, и постављањем на ноге“, истакао је председник СПС Ивица Дачић у Београдској Арени.

Каже да је Титовог унука Јошку Броза ставио на листу не због жала за прошлосћу, већ због тадашњих идеја, бесплатног школовања и лечења, станова, радних места.

„Социјалисти, ми данас зуримо. Журимо да 24. априла победимо на левој страни, и журимо да, одмах после тога, где год будемо били, преузмемо одговорност за ту борбу“, истакао је Ивица Дачић.

Председник ЈС Драган Марковић Палма је истакао да Коалиција СПС-ЈС има резултате иза себе, наводећи да би Србија 2008. године, да није била формирана проевропска влада захваљујући СПС и ЈС, била враћена 10 година уназад, као и да не би било ни фабрика ни страних инвеститора у Србији, као што је Фијат.

Марковић, додајући и да се једна улица у Јагодини зове Италијанска, због толико италијанских фабрика у том граду и да је пример за све остале општине.

Заменик председника СПС Александар Антић уверен је да ће та коалиција победити на предстојећим изборима, наводећи да су програм те коалиције, њени лидери и грађани који је подржавају добитна комбинација.