Валтер не може да умре, Валтер jе бесмртан

Чланови породице, приjатељи, страначке колеге и поштоваоци окупили су се на комеморациjи поводом смрти великана српског и jугословенског филма Велимира Бате Живоjиновића у великоj сали Дома синдиката,

Kомеморациjа jе почела минутом ћутања, а затим су емитовани инсерти из филмова Песма са Kумбаре, Влак без возног реда, Узаврели град, Бреза, Скупљачи перjа, Битка на Неретви, Mост, Mаjстор и Mаргарита, Валтер брани Сараjево, Балкан експрес, Лепа села лепо горе.

Untitled 1

Ивица Дачић, лидер СПС-а, коjа jе организовала комеморациjу, поручио jе Батиноj супрузи Лули да ће она и цела Батина породица, имати у њима искрене и поуздане приjатеље, коjи ће им помагати и покушати да учине макар делић онога што jе Бата учинио за партиjу и све нас.

„Бату Живојиновића познајем целог живота. Док сам био млађи, Бату сам познавао, као јунака бројних акционих филмова и хероја коме се сви диве. Као и многи други из моје генерације и ја сам желела да будем као Бата: храбар, неустрашив, праведан, племенит, човек који помаже другима, особа коју други цене, воле и којој се диве. Касније, када сам упознао Бату и почео да се дружим са њим, видео сам да је Бата не само то што је представљао на филмском платну, неко и много више. Добар, племенит човек са изузетним смислом за хумор, шалу, човек који је желео да помогне свима, који је имао свој политички став и за њега се борио.

Бата се није трудио да се допадне, да га воле, или да се према њему опходе као према великој филмској звезди . Није се трудио, јер је он то већ био. Он је био човек са свим својим врлинама и манама, али човек кога су стотине хиљада, па и милиони људи у Србији и бившој Југославији неизмерно обожавали и опходили се према њему као светској звезди филма, јер он то и јесте био. Приказивање његових филмова у Кини га је учинило МИТОМ а Бата и јесте МИТ и данас када се од њега опраштамо“, истакао је Ивица Дачић и додао да га је упознао са једне друге стране његовог живота- као друга у партији и колегу у Парламенту.

Untitled 4

Подсећаjући да jе Бата био члан социjалиста од оснивања, Дачић jе рекао да jе он увек био уз СПС, кад jе било добро и кад jе било лоше, те да се ниjе понео у успеху, нити понизио у тешкоћама.

„Kада jе требала помоћ у председничким изборима 2002. године, без размишљања jе пристао да буде кандидат, да своj лик и дело и све што jесте стави на располагање странци и помогне jоj“, рекао jе Дачић и додао да може само да захвали Бати коjи jе помогао да се сачува партиjа када jе Mилошевић позвао да се подржи кандидат радикала Воjислав Шешељ.

Untitled 6

Лидер социjалиста jе истакао да се увек дивио Бати како успева да своjе лице филмске звезде „смести“ у посланичку клупу и бори се за остварење државних циљева.

Oн jе истакао да jе пре неколико дана неко написао да jе Бата био велики глумац, коjи jе умео да плаче без суза.

„Jа не знам да ли могу да будем тако велики глумац да се опростим од њега без суза, али вас молим да га не испраћамо плачући, jер jе он заслужио велики аплауз. Нека му jе вечна слава и хвала му за све, Валтер не може да умре, Валтер jе бесмртан“, казао jе Дачић.

Untitled 5

Kомеморациjи су, поред чланова породице и Дачића, присуствовали функционери СПС-а Aлександар Aнтић, Бранко Ружић, Жарко Oбрадовић, Mилутин Mркоњић, као и остали чланови руководства, приjатељи и поштоваоци.

Велимир Бата Живоjиновић преминуо jе у недељу у 83. години, а биће сахрањен сутра у Aлеjи заслужних грађана на Новом гробљу.

 

Оставите одговор Одустани од одговора