Трибина СПС на Зведари – Дигитално насиље

Социјалистичка омладина Београда организовала је на Звездари трибину за младе под називом „Дигитално наисље“, на којој је заменик председника СПС Александар Антић поручио да друштво треба да добије битку са технолошким напретком, саопштио је данас из те странке.

Означвши ову тему као изузетно важну и интересантну с обзиром на време у коме живимо и на количину и динамику информација којима смо непрестано изложени, Антић је оценио „да друштво у целини мора да добије битку са технолошким напретком, да се не би десило да изгубимо генерације које стаставају и оне које тек долазе“.

Антић је указао „да су млади изложени великом притиску да стално буду у току, да буду део главних токова информација, без обзира што су ти токови често преплављени информацијама о неким маргиналним ликовима и о догађајима који некада раније не би завредели ничију пажњу, а понајмање пажњу медија“.

Управо реалност нам намеће обавезу да се што пре суочимо са дигиталним насиљем којим смо сви потенцијално изложени, а нарочито млади, и да у том контексту бранимо непревазиђене вредности које ово друштво треба да сачувају од моралне ерозије, а то су управо идеје солидарности, хуманости, једнаких могућности за образовање и напредовање, упозорио је Антић.

„У времену технолошке револуције, треба да идемо у корак са светом, да отворимо врата за нова знања, нове могућности и едукацију свих нас не само младих, јер то је суштина прогреса и нових идеја, али и да будемо много ажурнији када је у питању усвајање законске регулативе за ову област подложну манипулацији и злоупотребама“, поручио је Антић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор Одустани од одговора