SPS na slatkim mukama

Socijalistička partija Srbije upravo radi na sastavljanju izborne liste i to su slatke muke s obzirom na veliki broj kvalitetnih kandidata, kaže Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora SPS.Nosilac liste biće lider koalicije i predsednik SPS Ivica Dačić koji će biti i naš kandidat za premijera, kaže u razgovoru za “Danas” Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora SPS i dodaje da SPS očekuje više nego odličan izborni rezultat.

“Definitivno je jasno da će SPS biti temelj predizborne koalicije koju će zasigurno činiti i naši iskreni partneri iz JS. Kada je reč o našoj odluci, ona je jasna, umemo, znamo i hoćemo da budemo stožer, a ostali politički faktori neka odluče šta žele. Otvoreni smo za iskrenu saradnju”, dodao je Ružić.

On je za SNS rekao da je “još uvek politički eksperiment čiji eksponenti samo konstatuju i kritikuju, a kada ih običan građanin pita za alternativu u bilo kojoj sferi društvenog bitisanja, oni ponude stiropor i štrajk glađu i žeđu. Nadam se da će na izborima imati šta da ponude, jer će to biti dobro za demokratiju u Srbiji.”

 

Na pitanje da li PUPS zaista traži više mesta u izvršnoj vlasti i upravnim odborima, Ružić je rekao da je “SPS ozbiljna, državotvorna partija koja se ne bavi političkom trgovinom i taktičkim varkama, već strateškim zajedničkim imeniteljem oko koga ćemo se okupiti zbog dobrobiti građana.”

 

Za vladu koju bi napravili DS, SNS i SPS, što neki predlažu, Ružić je rekao da je “u ovom trenutku to najmanje realistična opcija i samo jedna od hipotetičkih mogućnosti.”

 

Što se tiče saradnje sa LPD-om, rekao je da se saradnja SPS i LDP pokazala korisnom u vreme trajanja mandata u Beogradu. “To će Beograđani vrednovati na izborima. Verujem da je moguće iznaći i zajednički imenitelj na republičkom nivou u vezi sa realizacijom strateških ciljeva, ukoliko LDP prevaziđe, ponekada bespotrebnu političku uskogrudost”.

 

autor: AA izvor: Danas/Novi magazin