Социjалисти спремни да преузму своj део одговорности у новоj Влади Србиjе

Лидер СПС Ивица Дачић поручио jе данас да су социjалисти спремни да преузму своj део одговорности у новоj Влади Србиjе, коjа мора да заврши унутрашње реформе на политичком и економском плану, као и да оствари чланство Србиjе у EУ.

Дачић jе, уочи почетка седнице Главног одбора СПС, рекао да jе одлука о уласку у владу jедногласно донета на Председништву странке, да jе о томе разговарано више пута и да око тога нема несугласица, те да не очекуjе никакве несугласице на предстоjећоj седници Главног одбора.

„Mи смо одмах после избора, а то смо говорили и пре избора, рекли да желимо да наставимо сарадњу са СНС и Aлександром Вучићем“, рекао jе Дачић и додао да jе у том периоду дошло до раста БДП, опоравка jавних финансиjа, као и поправке међународног положаjа Србиjе.

Oн jе рекао да jе захвалан премиjеру Вучићу на одличноj сарадњи у протеклом периоду и на томе што jе прихватио наставак те сарадње.

„Сигуран сам да ћемо оправдати поверење мандатара, Славица Ђукић Деjановић, Aлександар Aнтић и jа, али не само нас троjе, него сви ми, jер смо део политике коjу води Влада и спремни смо да преузмемо своj део одговорности“, рекао jе Дачић.

Oн jе захвалио досадашњоj министарки пољопривреде Снежани Богосављевић Бошковић, коjа jе, према његовом мишљењу, добро радила посао, истичући да нова влада и сви у њоj треба да раде „као да им jе ово последњи мандат и да даjу све од себе, али, неће ово бити последњи мандат“.

Kоментаришући нова имена у влади, председник СПС jе рекао да jе комбинациjа „нових и старих“ људи одлична основа и добар тим, коjи може да оствари резултате наредне четири године.

Упитан чиме ће се бавити Славица Ђукић Деjановић, коjа jе предложена за министра без портфеља, Дачић jе рекао да то треба да саопшти премиjер, пошто, по Закону о влади, надлежности министрима без портфеља прописуjе председник владе.

„У договору с њим биће дефинисане њихове надлежности, али ми никада нисмо разговарали о квотама и броjевима, него именима и темама“, рекао jе Дачић и додао да са мандатаром Вучићем ниjе разговарао о jавним предузећима.

Упитан да прокоментарише поjедине размирице између СНС и СПС у протеклом периоду, Дачић jе рекао да мисли да тога више неће бити.

„Tо jе бескорисно и штетно и када се људи баве политикама, немаjу времена за такве ствари“, рекао jе Дачић.

Извор: Танјуг

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора