Снегом угрожено десет одсто површина малињака

Mинисарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић – Бошковић изjавила jе данас да jе, према информациjама коjима располаже, снег угрозио око десет одсто површина под малињацима и то оне малињаке коjи се налазе изнад 800 метара надморске висине.

Jош jе рано за давање прогноза о штети коjу jе малињацима причинио снег коjи jе пао пре неколико дана на подручjу општина Чачак, Ивањица, Нова Варош, Пожега, Aриље и Пријепоље, казала jе Богосављевић – Бошковић на конференциjи за новинаре на Новосадском саjму.

„Рано jе за давање било каквих прогноза о висини штете, али се надам и веруjем да jе штета мања него што се у први мах чинило, а информациjе са терена иду томе у прилог“, рекла jе Богосављевић – Бошковић.

Oна jе указала да треба водити рачуна да малинари не понове грешку од прошле године када су након штете коjу jе нанео град, по, како jе рекла, нечиjем лошем савету почели да крче своjе малињаке што jе, како се показало, било потпуно непотребно.
Mинистарка jе рекла да jе неопходно да се добро сними ситуациjа на терену и да се након тога примене наjефикасниjе мере за опоравак угрожених малињака како би се што више ублажила штета.

Извор; Танјуг

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора