Седница Председништва ФОЖ СПС

У седишту Главног одбора Социјалистичке партије Србије одржана је седница Председништва ФОЖ на којој су поред чланица присуствовале координаторке окружних одбора, као и члан Главног одбора СПС који се бави питањима људских и мањинских права Борис Милићевић и председник Социјалистичке омладине Србије Ђорђе Ђоковић.

На почетку састанка, Форум жена Социјалистичке партије Србије је одао почаст минутом ћутања и изразио саосећање са члановима породице и њеним најближим рођацима и пријатељима и осудио убиство медицинске сестре у болници у Шапцу Љубинке П.

P1140341

Такође, ФОЖ СПС је осудио и све чешће различите облике агресивног понашања према здравственим радницима и изразио очекивање да ће се напорима друштва, цивилног сектора али и сваког појединца, обезбедити сигурност свог особља и пацијената у здравственим установама Србије, што би омогућило бољи квалитет услова рада, а самим тим и здравствене заштите грађана.

P1140324

Проф. др Славица Ђукић-Дејановић, председница ФОЖ и потпредседница СПС рекла је да је тај догађај показао да су запослени у здравству незаштићени и истакла  да здравствене установе треба да буду место где се грађанима пружа помоћ и спашавају животи, а не места где се дешавају таква свирепа понашања.

P1140323

ФОЖ СПС се једногласно усагласио да ће се њихов правац деловања усмерити ка јачању цивилног сектора и институција, као и да ће својим хуманитарним радом наставити да дају пуни допринос. Чланице су се осврнуле и на рад и активности жена у претходној години и договориле конкретне активности за будући период.

20160114_153514

Категорије: Форум жена

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора