Састанак министара Дачића и Сијарта на маргинама треће заједничке седнице влада Србије и Мађарске у Нишу

  Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао са министром спољних послова и спољне трговине Петером Сијартом на маргинама треће заједничке седнице влада Србије и Мађарске у Нишу.

  Током разговора обострано је изражено задовољство због одржавања седнице у Нишу и оцењено је да одржавање заједничке седнице у овом граду показује спремност обе стране за наставак и продубљивање укупне, већ сада веома развијене, сарадње. Потврђен је историјски висок ниво односа Србије и Мађарске и закључено је да у односима не постоје отворена питања. С обзиром да ће следеће године бити 135. година од успостављања дипломатских односа Србије и Мађарске, на иницијативу министра Дачића договорено је да се овај јубилеј пригодно обележи.

  Размењена су мишљења о актуелним светским темама, са посебним освртом на ситуацију у региону. Министар Дачић је додатно информисао мађарског колегу о ситуацији и положају Срба на КиМ, као и о важности Трепче за Србију.

  Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић је изразио велику захвалност због досадашње подршке Мађарске процесу европских интеграција Републике Србије.

  Извор, фото: МСП

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора