Otvorena renovirana sportska sala OŠ “20. oktobar”

Svečanom otvaranju prisustvovali su poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad, predsednik Skupštine opštine Novi Beograd Živan Obrenović,i direktor škole Jovan Ćuković i Ibro Ibrahimović

Sale Đorđević otvorio salu u kojoj je i sam nekada trenirao

Osnovna škola u kojoj su stasala najveća imena srpske košarke, “20. Oktobar” na Novom Beogradu, dobila je novu, renoviranu salu za fizičko.

Rupe u parketu, nefunkcionalni reflektori, oštećeni koševi do pre nekoliko meseci ružili su fiskulturnu salu ove škole. Umesto toga, nakon renoviranja, u njoj se sada nalazi novi pod, rasveta ali i zaštita na zidovima.
– Osmesi dece su najveća nagrada nakon što je sala obnovljena. Kao klinac sam ovde igrao, kao i srpski reprezentativci Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović. Želim ovim mališanima koji ovde igraju da dođu do tih visina – rekao je Đorđević.

 

Mališani isprobaju nove koševe

Ovu salu u poslednjih 40 godina koriste juniorske ekipe srpskih košarkaških klubova, pa je samim tim i cilj ove akcije bio da omogući mladim nadama bolje uslove za napredak u košarci.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p7N6iBtfSJA

Deca koja su bila u novoj sali na otvaranju oduševljeni su novom halom i odmah su poželeli da isprobaju nove koševe.

 

– Mnogo mi se sviđa. I inače treniram košarku – u trku nam je odgovorio jedan od dečaka dok je bacao loptu u novi obruč.

http://webtv.rs/play/80245

Donator obnove sale za fizičko, u kojoj su u prošlosti odrastale mnogobrojne legende naše košarke je osiguravajuća kuća “Uniqa”.

 

Inicijativa za obnovu sale potekla je od Školskog odbora, uz podršku Nikole Nikodijevića, predsednika Skupštine grada.

 

Fiskulturna sala Osnovne škole “20. oktobar” predstavlja kultno mesto kroz koje su izašli najveći asovi srpske košarke, među kojima su Kićanović, Obradović, Bogdanović i selektor Saša Đorđević.

Ðorđević, koji je i sam napravio svoje prve košarkaške korake u ovoj sali, zahvalio se kompaniji “Unika” na pomoći u obnavljanju hale.

http://webtv.rs/play/80243

Osmesi dece su najveća nagrada nakon što je sala obnovljena. Kao klinac sam ovde igrao, kao i srpski reprezentativci Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović. Želim ovim mališanima koji ovde igraju da dođu do tih visina – rekao je Ðorđević novinarima.

On je nakon razgovora delio deci autograme, ali i pogodio slobodno bacanje, označivši tako da je sala otvorena.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Direktor škole Jovan Ćuković istakao je da mu je čast što je sala posle 30 godina renovirana.

Ta inicijativa zaživela je od “Unike” koja se potrudila da prostor bude bogat, kvalitetan i estetski lep. Mi ćemo se potruditi da ga očuvamo-  rekao je Chuković.

Predstavnik “Unike” ZORAN Višnjić rekao je da je ta kompanija želela da da primer rekonstrukcijom ove sale.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Načinili smo veliki korak. Ovde su igrale mnoge legende. tako da nam je bilo velko zadovoljstvo da pomognemo – rekao je Višnjić.

Predsednik Skuipštine opštine Novi Beograd Živan Obrenović poručio je da će se nastaviti sa razvojem školskog sporta “jer on odvaja decu od ulice”.

SO Novi Beograd u saradnji sa Gradom Beogradom nastaviće da razvija školski sport, jer on odvaja decu od ulice. Ova škola prethodnih godina nije došla na red, a potrudićemo se da tako ne bude sa ostalima“, rekao je Obrenović.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

(Telegraf.rs/Tanjug)