Први разговор за медије Марка Милошевића, унука Слободана Милошевићa

  Када је Слободан Милошевић 2006. умро, његов унук Марко имао је свега седам година. Десет година после, Марко, сада већ озбиљан  тинејџер, решио је да у свом првом разговору за медије открије за Курир зашто не жели да улази у политику, како је изгледало одрасти као Марко Милошевић и зашто ће његов деда за њега увек бити херој.

  Он каже да му је прва асоцијација на помен Слободана Милошевића- величина.

  „Нико други није тако велики као он. Он је мој херој“, наглашава Милошевић млађи.

  На опаску да се многи не би сложили да је његов деда херој, Марко каже: „Све време сам знао како јесте. Мало њих је знало праву истину. Драго ми је што данас све више њих увиђа колико је мој деда био велики и колико су погрешили“.

  Марко је уверен да је његов деда до смрти био доследан својим идејама, максимално посвећен породици и неко ко је искрено волео своју земљу. Милошевићев унук, иако у то време тек дечак, добро се сећа и једног од најтежих тренутака за своју породицу.

  „Био сам веома мали када је деда умро, али се сећам тог дана. Играо сам се у кући и прво ми нису рекли шта се догодило него су ми саопштили да се деда много разболео. Онда сам са мамом отишао у Москву код тате. Тамо сам сазнао шта се десило и памтим како смо оданде гледали пренос сахране. Много је било тешко што нисмо могли да будемо тамо. Данас ми је жао што се најчешће сећам његовог лика, а не неког разговора или савета који ми је дао, био сам сувише мали да бих то упамтио. Имамо неке заједничке фотографије, али сам о њему много чуо од моје породице, пре свега од маме, са којој често разговарам о њему“, испричао је Марко.

  IMG_6965

  Он се присећа и да је у том периоду било злурадих коментара школских другова на рачун његовог деде и политике коју је представљао. Пошто му је деда узор, Марко планира да када следеће године заврши гимназију, упише Правни факултет, а на питање да ли планира да се некада у животу бави политиком, каже:

  „У овом тренутку не размишљам о томе. Политика је нешто што је мени и мојој породици нанело много зла. Ипак, када напуним 18 година, размишљам да се симболично учланим у СПС, партију коју је мој деда основао“.

  Маркова сличност са оцем је очигледна.

  Стално ми говоре да личим на тату и баш ми је драго када то чујем, признаје он.

  Иако живи у Пожаревцу с мамом, Марко каже да сваки распуст проводи у Москви код оца и његове породице, а редовно посећује и баку Мирјану, која такође живи у руској престоници.

  „По тати имам десетогодишњу сестру Марију. Одлично се слажемо и бринем о њој као прави велики брат. С татом имам добре односе и са њим разговарам о свему“, објашњава Марко.

  Он открива и како је дошло до тога да се, на изненађење свих, појави на митингу СПС у Комбанк арени.

  „У договору с мамом одлучио сам да дођем на митинг и тиме подржим партију коју је основао мој деда“, рекао је Марко, а његова мама Милица Гајић, која је присуствовала разговору рекла је да су обоје отишли на пријатељски позив Ивице Дачића.

  „Он је човек на кога смо све ове године могли да се ослонимо. С друге стране, Дачић је неко ко је у тренутку када је партија сатанизована у њој остао и дигао је из пепела“, наглашава Милица.

  Зато на крају питамо Милошевићевог унука с ким је од дединих сабораца у контакту.

  „Не познајем никога од њих, осим Ивице Дачића, а дружим се с његовим сином Луком, који је диван дечко“, завршава Марко.

  Марко је испричао и да му леже друштвене науке, али да није наследио дар за писање од бабе Мирјане Марковић.

  „Многи кажу да је бака талентована за писање, али ја још нисам стигао да прочитам неку од њених књига“, искрен је Марко.

  Упитан да ли му је име Марко Милошевић донело више привилегија или проблема, Марко каже: „Није увек било лако бити Марко Милошевић, али се на те ствари не обазирем. Чак и они који су у односу са мном улазили с предрасудама због мог презимена брзо су мењаи мишљења кад ме упознају и схвате каква сам личност. Своју породицу волим и поносан сам на њу, али ја сам свој“.

  Извор: Курир

  Фото: Курир/ Драгана Удовичић

  Категорије: Вести

  Оставите одговор Одустани од одговора