Проф. др Славица Ђукић-Дејановић у емисији „Кажипрст“ Б92

Нема политичара које не жели да своје програме реализује кроз учешће у власти, ако нас Вучић позове, мислим да ћемо прихватити, каже Славица Ђукић-Дејановић, потпредседница СПС. Ипак, како је рекла у емисији „Кажипрст“ Б92, за позив лидер Српске напредне странке је још рано.

„Тек данас смо практично добили премијера и вероватно ће он у наредним данима кренути у активности тог типа. Вучић има политичку већину и питање је само како ће и шта он радити даље“, рекла је потпредседница СПС.

На питање о односу СПС и СНС, као и о прилично отвореним нападима функционера напредњака на донедавне партнере у власти, Ђукић-Дејановић је одговорила речима да су „тензије нормалне за предизборну кампању“.

„То је период када партије морају да се профилишу, да покажу своје ставове и нека заоштравања су очекивана. Међутим, ако ме питате како смо сарађивали, мислим да је Влада направила добре резултате у економском смислу и да је обезбедила услове за бољи живот грађана“, рекла је она.

Потпредседница СПС је рекла да ће о свему одлучивати страначки органи, али да ако стигне позив из СНС и буду понуђени ресори у Влади, да ће њен одговор бити „да“.

Славица Ђукић-Дејановић је истакла да су социјалисти учествовали у свим одлукама Владе Србије и да су оне доношене јединствено.

„Није било одлука које нису биле донете на тај начин. Ми смо имали заједничке циљеве, реформе су биле мото и суштина, иако нама као лево оријентисаној партији било тешко да гласамо за смањење плата и пензија. Ипак, тада је избор било или смањење, или их не би ни било“, навела је она.

Како је рекла, приче о томе да Ивица Дачић губи поверење у СПС су обичне спекулације.  „Социјалисти су задовољни како их води Дачић и наш лидер ужива несумњиво поверење“, рекла је Славица Ђукић-Дејановић.

На питање о могућности да буде градоначелница Крагујевца, гошћа Кажипрста је рекла да о томе није размишљала и истакла да верује да ће се у већим срединама, пре свега, пресликати слика са републичког нивоа.

Извор, фото: Б92

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора