Представници Коалиције Ивица Дачић СПС-ЈС обишли Ада Хују

  Кандидати за одборнике Коалиције Ивица Дачић СПС – ЈС и заменик председника СПС Александар Антић, обишли су данас Погон за сепарацију отпада Ада Хуја на Општини Палилула.

  О капацитетима јединог рециклажног погона у Београду и програмима улагања у изградњу три нове линије за сепарацију отпада на општинама Нови Београд, Раковица и Вождовац, говорио је Александар Антић, заменик председника СПС. „Погон Ада Хуја као једини погон који тренутно легално функционише на територији Београда , одлаже дневно око 1600 тона отпада , а највећи проблем је што Београд од тога може да рециклира само 6 или 7 одсто.“

  Тренутно овај погон на Ада Хуји функционише као једино постројење за сепарацију отпада, али у току 2016. године планиран је почетак радова на изградњи рециклажног центра на територији општине Вождовац , а поред тога у току су активности отварања рециклажног откупног центра и на општини Звездара, и у насељу Миријево, где ће грађани моћи бесплатно да одлажу сав свој отпад.

  12928264_10154084650797264_6570336733011468791_n

  Желимо да Београд у проценту рециклаже достигне европски просек од око 30 одсто, што јесте циљ коме тежимо и уз заједничи напор можемо да тај циљ достигнемо већ за годину и по дана. Партнери Социјалистичке партије Србије и Јединствне Србије у заштити животне средине оличени у Зеленима Србије, препознали су значај зелене економије и огромне могућности које рециклажа отпада отвара не само зарад заштитие околине већ и као извор нове вредности која креира нова радна места. Тај потенцијал је препознала наша Коалиција и ми ћемо на томе инсистирати“ , нагласио је Антић .

  Извор: Информативна служба ГрО СПС Београда

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора