Потписивање донорских картица у 17 домова здравља

  Заинтересовани грађани од данас ће у 17 београдских домова здравља моћи да потпишу донорске картице код своjих изабраних лекара и тако подрже кампању “Наjважниjи позив у животу“ Хемофарм фондациjе и Mинистарства здравља.

  Дом здравља Стари град jе прва здравствена установа од коjе jе кренула значаjна кампања, а председник Скупштине града Никола Никодиjевић каже да управо чин потписивања донаторске картице представља сам чин потенциjалног спашавања нечиjег живота.

  “Oво jе за нас значаjан дан и догађаj. Хвала Хемофарм фондациjи коjа jе покренула читаву кампању, као и Секретариjату за здравство и челницима општине Стари град што су узели учешће у кампањи коjа пре свега служи за подизање свести код грађана шта значи потписати донорску картицу и бити донор“, рекао jе новинарима Никодиjевић.

  Oн jе оценио да jе кампања била неопходна да би се разбили табуи коjи постоjе у jавности, али и да би се подстакао што већи броj људи да потпише донаторске картице.

  “Mорамо пратити све модерне трендове коjи постоjе и нова научна достигнућа. Не можемо дозволити да, као jедна стара, европска, земља, будемо десет пута испод европског просека када jе у питању донациjа органа“, рекао jе Никодиjевић.

  Oн jе истакао да потписивање донаторских картица раде стручни људи, да се све ради на професионалан начин, као и да постоjе одговори на сва питања коjа муче jавност.

  “Драго ми jе што су Град Београд и Секретариjат за здравство прва локална самоуправо коjа jе узела учешће у овоj кампањи“, рекао jе Никодиjевић коjи jе наjавио наjавио да ће потписивање донаторских картица организовати и у четвртак на седници Скупштине града.

  Tом приликом заменик председника Oпштине Стари град Ненад Боровчанин потписао jе донорску картицу.

  Извор: Танјуг

  Категорије: Вести

  Оставите одговор Одустани од одговора