Посланичка група СПС наставља са добром праксом обиласка локалних самоуправа у Србији

Посланичка група СПС и у овом сазиву Народне скупштине Републике Србије наставља са добром праксом обилазака локалних самоуправа у Србији. За посланике Социјалистичке партије Србије, као представнике грађана, посао се наставља и ван скупштинске сале, у циљу ефикаснијег и квалитетнијег рада и бољег разумевања грађана, привредних субјеката али и локалних самоуправа.

image

Посланици Социјалистичке партије Србије су за прву посету у овом сазиву изабрали град Ужице као центар највећег округа у Србији.

У склопу радне посете имали су прилику да се као гости Ваљаонице алуминијума Импол Севал из Севојна, упознају са пословањем фабрике која је једна од ретких примера успешно спроведене приватизације. Обилазећи производни погон, посланици су имали могућност да виде савремену производну технологију и услове рада и закључили да менаџмент ставља посебан акцент на развој људских ресурса и даље унапређење радног амбијента за скоро 700 запослених.

image

У наставку радне посете, посланици су се састали са градоначелником Ужица и градским челницима, где су разговрали о темама значајним за град Ужице, потенцијалним инвестицијама као и свим изазовима са којима се успешно суочавају. Заједно је закључено да је неопходно наставити и продубити сарадњу парламента и локалних самоуправа на обострану корист.

image

Након одржаног састанка Посланичке групе СПС у просторијама ГО СПС Ужице, посланици су имали прилике да у препуној сали разговарају са заинтересованим грађанима, који су постављали бројна питања, од локалних животних тема до оних који се тичу актуелне политичке ситуације у земљи.

image

Посланици Социјалистичке партије Србије су током целодневног боравка у Ужицу посетили Музеј Ужичке републике, где су се још једном заједно подсетили на значај и улогу партизанског покрета у борби против фашизма у Србији. Сматрамо да је наша заједничка дужност да бранимо и чувамо антифашистичке вредности и наслеђе, које је донело слободу нашој земљи.

image

Ову посету искористили су и да подрже грађанску иницијативу да се 18. мај прогласи за Дан сећања на убијене жене жртве насиља исказавши став СПС да је у Србији неопходна нулта толеранција на насиље и да у томе морамо сви да учествујемо.

image

Овакве посете Посланичке групе СПС наставиће се и у наредном периоду, у данима када нема заседања и када није изборна кампања јер је то наша дужност као представника грађана.

Категорије: Посланичка група

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора