Посета министра Дачића Косову и Метохији

    Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић боравио је данас на Косову и Метохији где је обилазио српску културну баштину под заштитом Унеска. Министар Дачић је у оквиру посете обишао Манастир Грачаницу, Пећку Патријаршију и цркву Богоридице Љевишке у Призрену. Министар Дачић разговарао је са сестринсвом манастира Пећке Патријаршије, док је у манастиру Грачаница разговарао са Владиком Теодосијем.

    Шеф српске дипломатије изјавио је у Призрену да на Косово није дошао како би слао негативне поруке везане са односе са Приштином: ,,Београд је конструктиван и премијер Вучић и ја смо разговарали на ту тему са Федериком Могерини, ту су били присутни и Мустафа и Тачи. Инсистирали смо, ја лично, да се о томе договара, да се не раде једнострани потези, и онда сви заједно долазимо у ситуацију да се боримо једни против других. Пошто се о томе није разговарало у Бриселу и ово је била једна последица тога, да Косово није добило потребну већину за чланство у Унеско“, изјавио је министар.

    Дачић је оценио да је верско и културно наслеђе српског народа на Косову осетљиво питање и да се за њега мора пронаћи договор.

    Теме:

    Оставите одговор Одустани од одговора