Пољопривредне школе образовне институције будућности

  Министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић присуствовала је отаварању 32. Републичког такмичења из области пољопривредне производње које се одржава у Пољопривредној школи у Футогу.

  Министарка Богосављевић Бошковић је приликом свог обраћања истакла да је данас, више него икада раније, потребно ширење знања у пољопривреди, што школовање младих и квалитетних кадрова у овој области, сврстава пољопривредне школе у образовне институције будућности.

  „Сектор пољопривреде у свету бележи све интензивнију примену нових технологија и научних достигнућа у циљу, не само унапређења конкурентности, већ и са циљем очувања и одрживог коришћења расположивих ресурса. Нови трендови у економији, екологији и друштву и растућа стопа сиромаштва као и раст потребе за већим количинама хране у свету, даје пољопривреди нову улогу, али и задатке“, истакла је министарка.
  Министарка је рекла да ће циљ Министарства у наредном периоду бити развој и промоција иновативног пољопривредног сектора, са идејом да млади људи остану мотивисани да живе и раде на селу и да стварају нова радна места за себе и своје породице јер су пeрспeктивe живoтa нa сeлу знaчajнo вeзaнe зa пoтeнциjaлe млaђих гeнeрaциja и њихoву спрeмнoст дa нaстaвe дa живe нa сeлу.
  Ученицима је министарка Богосављевић Бошковић поручила да би улaгaњe у њихово oбрaзoвaњe, удруживaњe и пoдстицaњe зaпoшљaвaњa oмoгућилo oбнoву eкoнoмскoг рaстa и прoспeритeт лoкaлнe зajeдницe и честититајући им на вредном раду, пожелела пуно успеха на такмичењу.

  Отварању такмичења на коме је учешће узело преко 60 такмичара из Србије али и такмичара ван канкуренције из Мађарске, Хрватске, Словеније и Македоније, присуствовали су и министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић као и градоначелник Новог Сада, Милош Вучићевић. Ученици су се такмичили у категорији пољопривредног техничара, техничара хортикултуре и руковалац-механичар пољопривредних машина.

  snezana

  Извор: МПЗЖС

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора