Одата пошта свим недужним жртвама НАТО агресије

Поводом   24. марта, дана када је почело бомбардовање СРЈ, чланови Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије су на Стражевици и широм Србије положили венце и одали пошту свим недужним жртвама НАТО агресије које су пале у одбрану слободе, достојанства и униварзалних и цивилизацијских вредности.

Србија мора да чува сећање на њих, јер чувањем успомена на тај историјски догађај и извлачењем поука грађани наше земље треба да учине све да неправда никада не буде заборављена.

SPS -  JS STRAZEVICA 24.03.2016 (4)

Порука Коалиције на данашњи дан је да све невино страдале жртве заслужују једнако поштовање, јер нема разлике између невино страдалих у Европи данас и наших жртава страдалих у НАТО агресији.

И данас, као и пре 17 година, пославља се питање – зашто смо бомбардовани?

Сада, после толико времена, могу се извући закључци – у Србији је током бомбардовања много људи убијено и рањено, школе, болнице, домови здравља, фабрике, мостови, путеви су уништени, природа је загађена и рачун плаћамо и даље. А све то због голе демонстрације силе да би се отео један део територије из састава Србије.

SPS -  JS STRAZEVICA 24.03.2016 (3)

Бомбардовање Србије треба да буде пример да сила и оружје не може да реши ниједан проблем, и пре и после њега дијалог јесте једино могућ начин решавања сваког проблема, питања и конфликата.

Зато би било добро да сви они који су учествовали у овом флагрантном кршењу свих међународних норми и права, ако немају снаге да признају своју грешку, макар избегну да говоре да су то чинили због нас и будућности људи на овим просторима.

Бомбардовање се не може заборавити, као ни последице које осећамо дан-данас, али се може живети даље и градити једна богатија и успешнија Србија.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС

Оставите одговор Одустани од одговора