Одата почаст жртвама геноцида у Другом светском рату

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић положио је венац на Споменик жртвама геноцида на Старом сајмишту, поводом Дана сећања на жртве Холокауста, геноцида и друге жртве фашизма у Другом светском рату.

– Наша је дужност и обавеза да се сећамо свих жртава и свих страхота које су се десиле током Другог светског рата. Оне не смеју никада да падну у заборав јер жртве су вечне, као што су и злочини почињени у том рату вечни. Такође, потребно је да се будућим генерацијама са овог места пренесу сазнања из историје о свим страдањима и погибији недужних људи. Познавајући историју, лакше ћемо чувати стечени мир и истовремено се сећати жртава како нам се то никада не би поновило – указао је Никодијевић.

На Споменик жртвама геноцида, који се налази у оквиру комплекса некадашњег нацистичког логора Старо сајмиште, венце су положили преживели логораши, породице жртава, представници више министарстава, дипломатски кор, представници Савеза јеврејских општина Србије и Савета ромске националне мањине.

Извор. БЕОИНФО

Категорије: Вести

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора