Обележен Светски дан шума

Садњом 25 стабала пољског јасена у Бајфордовој шуми у Београду, некадашњој Бањичкој шуми, представници града Београда данас су са најбољим студентима Шумарског факултета обележили Светски дан шума.

У акцији пошумљавања учествовао је и министар рударства и енергетике Александар Антић који је захвалио представницима града на позиву да буде део те акције.

Напоменувши да је Стратегија из 2011. усвојена док је он био председник Скупштине града, Антић је истакао да је та Стратегија важна и стратешки битна за будућност Београда и квалитет живота у њему.

„Ово време је време све израженијих климатских промена које изазивају велике последице кроз различите видове елементарних непогода“, рекао је он и додао да то намеће потребу да као друштво и држава са далеко више пажње приступимо природи и свему ономе што је битно за живот у Београду.

Он је истакао да ће ресорно Министарство наставити да ради и друге пројекте у циљу заштите животне средине и додао да Министарство чини велике напоре како би се негативни утицаји које електропривреда и енергетски систем остављају на животну средину минимализовали и довели на ниво светских стандарда.

У акцији пошумљавања учествовали су и председник Скупштине града Никола Никодијевић, градски менаџер Горан Весић, градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван и директор „Зеленила Београд“ Слободан Станојевић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор Одустани од одговора