Никодијевић обишао радове на ОШ „Светозар Марковић“

Основна школа „Светозар Марковић“ реновира се новцем Европске инвестиционе банке и града Београда, а радови обухватају не само проширење капацитета школе, већ и санирање свега што је на згради дотрајало.

Радове на једној од најзначајнијих инвестиција на Врачару обишли су данас председник Скупштине Београда Никола Никодијевић и заменик секретара за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић, који су обећали да ће деца у обновљену школу ући 1. септембра, јер је, извођач радова обећао да ће рокови бити испоштовани.

– Било је потребно не само проширити капацитете школе већ и санирати последице дотрајалости објекта. Овде се налази клизиште, уграђено је 39 шипова како зидови више не би пуцали и како зграда не би тонула. Надограђен је читав други спрат и деца ће добити лепе учионице, најсавременије кабинете за математику, физику и хемију, добиће свечану и спортску салу. Услови за одржавање наставе ће бити изузетни“, изјавио је Никодијевић.

Он је подсетио да је пре само 12 година школа имала мање од 400 ученика и да је била пред гашењем, а да је сада на „добром гласу“ и уписује 750 ученика.

Кад радови буду завршени моћи ће да прими и 900 ђака, додао је Никодијевић и замолио родитеље и децу да имају стрпљења до уласка у нову зграду, а с обзиром да су деца сада распоређена у четири школе.

Уз напомену да ће овом реконструкцијом дугорочно бити решен проблем школе која постоји дуже од 60 година, Никодијевић је истакао да ће у наредних 50 година она моћи да се користи у пуном капацитету.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора