Никодијевић обишао дечје игралиште у Великом Селу

Прeдсeдник Скупштинe Бeoгрaдa Никoлa Никoдиjeвић обишао је данас дечје игралиште у Великом Селу, између Винчанске и Теслине улице, које ће бити реконструисано ове године.

– Наш је циљ да створимо услове достојне за живот грађана у 21. веку, а посебно за децу. Ово није игралиште, више личи на напуштени отпад некадашњих дечјих реквизита који нису ни безбедни ни употребљиви. Деца у Великом Селу, као и она на Врачару и Старом граду, морају да имају исте услове за живот, за одрастање и образовање. Наша је обавеза да свим Београђанима створимо исте услове за живот. Обезбедићемо да деца у сваком делу града имају свој кутак за играње у коме ће бити сигурна и безбедна – рекао је Никодијевић.

Он је додао да је потребно изградити спортска игралишта, јер су на њима поникли многи наши спортски шампиони који су израсли у здраве и нормалне људе. Уколико буде било потребе за изградњом још оваквих игралишта, град ће учинити све да га деца добију.

– Само у прошлој години изградили смо и обновили дечја игралишта са 1.100 реквизита, а спортска игралишта са 200 реквизита. Колико год да је тешко и да нема новца, за децу ће га увек бити јер су она наш приоритет – истакао је Никодијевић.

Програмом радова за 2016. годину планирана је реконструкција овог дечјег игралишта и спортског платоа за децу и младе становнике овог места, само неколико километара удаљеног од центра Београда.

Извор: Беоинфо

Категорије: Локал

Оставите одговор Одустани од одговора