Никодијевић: Научно технолошки парк „Звездара” постаје нови бренд Београда

  Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и члан Градског већа Драгомир Петронијевић, посетили су Научно-технолшки парк „Звездара”, разговарали са представницима компанија и најавили нове програме подршке развоју иноватнивних делатности и самозапошљавања које спроводи град Београд.

  – У Научно-технолошком парку данас највећи потенцијал ове земље, млади образовани људи, стварају додату вредност и зато је оснивање овог парка изузетно важно, како би се зауставио одлив мозгова – рекао је Никодијевић.

  Он је истакао да су сада по први пут конкретним делима, а не причама и демагогијом, створени услови младима да остану у својој земљи и развијају се, а тиме помогну граду и држави.

  – Задовољство је видети ове младе људе који остварују своје снове захваљујући помоћи Владе Републике Србије, Града Београда и Универзитета у Београду. Срећан сам што чујем да ће НТП већ у децембру имати потребу да се шири и наш задатак ће бити да створимо услове како би млади људи живели боље у својој земљи. Оно што се најскупље продаје у свету, а то су ИТ технологије, ствара се на овом месту и то је највећи квалитет града и државе. Ми ћемо подржати све те младе људе и отворити могућност сваком ко је заинтересован да ради у овом простору, а у том циљу је јуче потписан уговор између Секретаријата за привреду и НТП „Звездара“. На тај начин ће се наставити са развитком самозапошљавања и научно-технолошких иновација. Људи који желе да раде и имају идеју, имаће шансу да остану у својој земљи – рекао је Никодијевић похваливши рад руководства ове установе, јер је за само две године створен нови бренд Београда и Србије.

  Извор: Беоинфо

   

   

   

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора