Никодијевић на Другом самиту младих

После деценија одласка младих и најобразованијих из земље, време је да се окрене нови лист и да се младима омогући да остану, покрену сопствени бизнис и усавршавају се у Србији, поручио је Никодијевић на Другом самиту младих.

Потребно је, каже Никодијевић да се гради једна модерна, економски развијена и јака Србија.

„И то је наше опредељење, и града Београда и Републике. Није случајно што је 100 дана владе обележено у научно-технолошком парку о чијем се проширењу разговара“, рекао је Никођевић.

Он је навео да је то „фабрика будућности“ у коме ће се отворити нова шанса за младе. Никодијевић је истакао и да је Београдски самит младих место на коме се разговара са представницима универзитета и привредницима о најактуелнијим проблемима те категорије становништва и начинима за њихово решавање.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић каже да власт на Врачару реализује различите пројекте у тој општини и решава проблеме грађана, те да не зна зашто су „неки нервозни и мисле да им та општина припада као тапија после 24 године власти“.

Никодијевић је коментаришући дешавања на Врачару где ДС, СДС, Нова странка и покрет Доста је било прикупљају потписе за расписивање ванредних локалних избора у тој општини рекао да је коалиција СНС-СПС победила у 16 од 17 београдских општина и да је међу њима Врачар.

„Како смо победили у другим општинама, тако смо победили и на Врачару, не знам зашто је неко нервозан, не знам зашто неко мисли да му Врачар припада као тапија после 24 године власти, народ је гласао другачије, желео је промене“, рекао је Никодијевић новинарима после Другог београдског самита младих.

Он је додао да се данас на Врачару решавају основни комунални проблеми и различити пројекти и да не види да се осим неколико опозиционара неко жали.

„Чак пристижу и похвале од грађана, а то што неком тешко пада што ће после 24 године уместо на власти на коју је очигледно навикао и са њом се сродио бити у опозицији, то је већ његов проблем, није наш“, истакао је Никодијевић.

Извор: Танјуг

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора