Никодијевић: Град се залаже за потпуну интеграцију Рома

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић упутио је честитку припадницима ромске националности поводом 8. априла, Светског дана Рома, наводећи да Град већ годинама интензивно ради на побољшању њиховог положаја како би Роме учинио равноправним грађанима.

То се чини уз свесрдну помоћ Секретаријата за социјалну заштиту, као и многих других секретаријата и градских служби и установа, наводео је Никодијевић.

„Посебну пажњу посвећујемо породицама расељених из нехигијенских насеља и трудимо се да буду трајно стамбено збринути у социјалним становима или кућама, захваљујући пројекту који Град Београд реализује у сарадњи са Европском унијом. Циљ није само стамбено збрињавање породица већ и запошљавање, укључивање у образовни систем, као и систем здравствене и социјалне заштите“, навео је Никодијевић.

Он је додао да Град предузима све како би Роме учинио равноправним грађанима, способним да заузму своје место у свакој сфери друштва.

Према његовим речима, начињен је велики помак у области становања и то је само мали део који Град Београд спроводи у циљу њихове потпуне интеграције у друштво, без предрасуда и дискриминације.

Никодијевић је најавио  да ће Град наставити да се залаже за социјалну правду и солидарност, са циљем да се унапреди положај Рома и да равноправност свих људи не буду само пароле, већ да она важи и у стварном животу.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести

Оставите одговор Одустани од одговора