Никодијевић: Дejвис куп мoже дa пoчнe

  Председник Скупштине града Никола Никодијевић, градски секретар за спорт и омладину Славко Гак и потпредседник Тениског савеза Србије Горан Ђоковић обишли су данас стадион „Ташмајдан” уочи сусрета тениских репрезентација Србије и Велике Британије и уверили се да је све спремно за овај међународни спортски спектакл.

  Никодијевић је истакао да је када се ушло у реконструкцију Ташмајдана дато  обећање да ће стадион служити за различите врсте манифестација.

  – Ово је прва међународна спортска манифестација на новом Ташмајдану, који је постао нови симбол Београда. Ово је нешто ново што ћемо понудити не само грађанима Београда и Србије него и читавој Европи. Последњи тениски меч Дејвис купа одигран је давне 1957. године и ево ми се враћамо духу старог Београда. Ово је нова страница у историји и града и нашег спорта и верујем да ће Београђани доћи у великом броју – рекао је Никодијевић.

  Он је додао да су нам тенисери протеклих година донели доста радости и да верује да ће Београђани то знати да препознају и да ће им се одужити добром подршком.

  – Београд представља центар европског спорта и Београду ћемо зато подарити сваке године по неколико врхунских манифестација. Угостили смо најбоље рукометаше, одбојкаше, кошаркаше, ватерполисте, а сада имамо прилике да гледамо врхунски тенис. Следеће године чекамо најбоље атлетичаре на Европском дворанском првенству. Наш циљ је да задржимо примат да смо европска престоница спорта – рекао је Никодијевић и позвао грађане да подрже нашу репрезентацију.

  Славко Гак је поновио да је Београд спреман за још један велики спортски спектакл и додао да је жеља да што више оваквих манифестација буде организовано у нашој престоници.

  – Учинићемо пуно да Београђани могу да уживају у великим спортским манифестацијама, да се ми као град и као земља покажемо у најбољем могућем светлу, будемо добри домаћини и да људи који дођу у Београд понесу најбољу слику о нама у свет – рекао је Гак.

  Горан Ђоковић је захвалио Граду Београду  и рекао да очекује велики спектакл и позвао грађане да дођу у што већем броју и гледају врхунски тенис.

  Догађају је присуствовао и директор СРЦ „Ташмајдан” Милан Нововић.

  Извор: Београд инфо

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора