Министарство спремно да спроведе процедуру за коришћење средстава из ИПАРД фондова

  Министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић састала се са делегацијом ревизора Генералног директората за пољопривреду Европске уније. Министарка Богосављевић Бошковић је том приликом истакла да је Министарство у потпуности спремно да, у најкраћем могућем року, до краја спроведе започету процедуру успостављања административне структуре неопходне за коришћење средстава из претприступних ИПАРД фондова. Представници ревизора Генералног директората су оценили да период пред нама захтева наставак преданог рада стручних тимова Министарства и надлежних служби Европске комисије, као и да постоји довољно разлога за оптимизам када је реч о успостављању административних капацитета.

  Министарка Богосављевић Бошковић је подсетила и на предузете кораке у том циљу, од пресељења Управе за аграрна плаћања из Шапца у Београд, као један од кључних услова за коришћење средстава претприступних ЕУ фондова намењених руралном развоју, до обезбеђивања нових кадрова који ће у Управи за аграрна плаћања радити на обрађивању захтева за добијање средстава из ИПАРД фонда.

  Делегација ревизора Европске комисије борави у Београду од 23.05.2016. до 01.06.2016. године, у оквиру мисије у вези поверавања послова за спровођење ИПАРД 2 програма.

  Извор: МПЗЖС

   

  Оставите одговор Одустани од одговора