Министарка Богосављевић Бошковић у посети Севернобачком округу

  Министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић са сарадницима посетила је данас Мали Иђош, Бачку Тополу и Суботицу.

  Након посете општини Мали Иђош, министарка Богосављевић Бошковић је  изјавила да је задовољна спроведеним активностима локалне самоуправе у претходном периоду на повећању површина под системом за наводњавање: „Министарство пољопривреде подржаће пројекат јер је наводњавање изузетно важно у годинама када имамо све веће сушне периоде са високим температурама“, рекла је министакар Богосављевић Бошковић.

  „Мали Иђош је општина која никада није имала проблема са државним пољопривредним земљиштем и у складу са законом је усвајала Годишњи програм који је услов  за лицитацију у наредној години. Захваљујући томе пољопривредници ове  општине улазе у посед у новембру месецу, како би припремили земљиште за следећу годину. То је пример како локална самоуправа помаже пољопривредницима како би повећали приносе и конкурентност“, подвукла је министарка Богосављевић Бошковић.

  Maркo Рoвчaнин, председник општине Мали Иђош изјавио је да је пројекат за систем за наводњавање који је урађен још шездесетих година прошлог века, коначно угледао светлост дана: „Кренуло се са радовима на каналу и 11000 хектара обрадивих површина на територији Мали Иђош ће на тај начин бити покривен системом за наводњавање, што је један од услова за развој пољопривреде а без јаког села нема јаке Покрајине и Србије.“

  Министарка Богосављевић Бошковић је у разговору са пољопривредницима и привредницима на седници Oдбoра удружeњa зa пoљoприврeду, прeхрaмбeну индустриjу, вoдoприврeду, шумaрствo и зaдругaрствo РПК Субoтицa подсетила и на повећану производњу воћа и поврћа, али и меса и млека у 2015. години и истакла да је пољопривреда у протекле две године показала да уме да ради и да за овај сектор долазе бољи дани.

  Такође, министарка Богосављевић Бошковић је подсетила и на законе који су усвојени у протекле две године и то у области сточарства, пољопривредног земљишта, јаких алкохолних пића и шумарству, а са је сарадницима обишла фарму пилића Агриромагна, Индустрију меса Топола и Винарију Звонко Богдан.

  Извор: МПЗЖС

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора