Министар Дачић разговарао са амбасадором Кифом

  Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас изванредног и опуномоћеног амбасадора Уједињеног Краљевства у Републици Србији Дениса Кифа.

  Амбасадор Киф уручио је министру Дачићу честитку државног секретара за спољне послове и послове Комонвелта Бориса Џонсона поводом поновног именовања на функцију. У честитики британског министра поздравља се посвећеност нове српске Владе реформама и истиче жеља за сарадњом око најважнијих питања за Републику Србију. Такође, истакнута је пуна подршка Уједињеног Краљевства евроинтеграцијама Србије.

  У данашњем разговору министра Дачића и амбасадора Кифа обострано је констатовано да су билатерални односи добри и да постоји простор за даље унапређење свих видова сарадње између две земље, нарочито у економској сфери.

  Министар Дачић је указао и на неопходност јачања сарадње две земље на мултилатералном плану, што је амбасадор Денис Киф поздравио.

  У разговору су размењена мишљења и о актуелним питањима у региону.

  Обострано је изражена спремност да Република Србија и Уједињено Краљевство наставе интензивну комуникацију и сарадњу на свим пољима.

  Извор: МСП

  Оставите одговор Одустани од одговора