Међународни дан борбе против насиља над женама

  Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама Социјалистичка партија Србије оцењује да је Србија, доношењем законског и системског оквира који подстиче друштво и институције да се интензивно баве овом проблематиком, остварила подизање свести о значају нулте толеранције на насиље и потребу да се друштвене активности усмере на превенцију.

  О насиљу над женама не смемо говорити само када се оно деси или 25. новембра на међународни дан борбе против ове врсте насиља,већ то мора бити свакодневна тема и активност у нашем друштву.
  Размере овог насиља опомињу нас на обавезу да као друштво томе организовано, јасно и одлучно станемо на пут. Први корак мора бити превенција, која се мора спроводити обавезно од стране надлежних државних органа и свих институција које се баве дечјом и социјалном заштитом, образовањем, здрављем и бригом о породици.

  Социјалистичка партија Србије сматра да би у циљу спречавања насиља над женама требало донети националну стратегију, као средњорочни плански документ којим би се утврдили програми, мере и субјекти примарне превенције и спречавања насиља у породици.

  СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ГО СПС

  Категорије: Вести

  Оставите одговор Одустани од одговора