Koridor 10 prioritet Vlade

25.01.2012. – Izvor/Autor : www.rts.rs

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić rekao za RTS da je prioritet Vlade Koridor 10, izgradnja autoputa koji će predstavljati žilu kucavicu na Balkanu i donositi godišnji prihod od 150 miliona evra.
Koridor 10 će po završetku donositi prihod od 150 miliona evra godišnje i biće isplaćen u roku od deset godina, istakao je gostujuću na RTS-u ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i dodao da je to prioritet Vlade.

Mrkonjić je izjavio da će deonice koje se rade na obilaznici oko Beograda od Batajnice do Dobanovca i od Orlovače i Bubanj Potoka do tunela Straževica biti završene do 1. maja ove godine i dodao da završetak radova u maju nema nikakve veze sa izborima i predizbornom kampanjom.
“U infrastrukturi se ne radi ništa zbog izbora, bar ne u ovom mandatu Vlade Srbije. Kad budete utvrdili da je bilo koji rok isforsiran zbog izbora, ja vas molim da onda mene prozovete”, objasnio je Mrkonjić.
On je rekao da će nakon maja na obilaznici oko Beograda ostati još da se uradi deo od Straževice do Bubanj Potoka.
Kada te deonice budu završene neće biti više tranzitnog saobraćaja kroz Beograd.
Prema njegovim rečima, na Koridoru 10 završena su sva pitanja u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima na dužini od 330 kilometara, urađeni svi projekti i obezbeđena sredstva, a putari će imati posla za naredne dve godine.
On je naveo da je završeno 180 kilometara autoputa, a da su na 130 otvoreni radovi i da će za godinu-dve biti završeno i kompletirano 330 kilometara autoputa.
Mrkonjić je najavio da je drugi prioritet vlade Koridor 11, odnosno autoput od Beograda ka moru, ka Boljarima i Crnoj Gori i da je deonica od Uba do Lajkovca već počela da se gradi.
Dve deonice od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga su u pripremi i ukupno 62 kilometra će se realizovati u narednih godinu i po dana, najavio je Mrkonjić i dodao da se sada pregovara sa stranim komanijama i stranim bankama da obezbede novac za taj projekat.
Govoreći o železnici, Mrkonjić je najavio da će 1. marta biti otvorena bar četiri ključna gradilišta i da se radi na Žeželjevom mostu u Novom Sadu, na mostu na Velikoj Moravi i da se priprema dokumentacija za početak radova na čvoru Beograd–Pančevo i beogradski Prokop.
Mrkonjić je rekao da će ceo ruski kredit biti usmeren ka železnici, koji će moći da se počne da se realizuje od 1. marta.
On je uveren da će brze pruge za brzine od 160 kilometara na čas biti prvi značajan projekat u idućoj i najvažniji projekat u narednih desetak godina.