Изјава Ивице Дачића, министра спољних послова

  Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је као срамну изјаву начелника Сребренице Ћамила Дураковића.

  „Влада Републике Србије и премијер Александар Вучић уложили су велики напор у нормализацији односа у региону и стварању регионалне стабилности. Очигледно је да постоје политичари који не могу да опстану без сукоба и који не желе да стварају бољу будућност, већ да продубљују конфликте из прошлости. Уместо да одговоре на питање ко је и зашто покушао да убије српског премијера у Сребреници, Дураковић у договору са Изетбеговићем напада премијера Вучића што је уопште дошао у Сребреницу и што је Влада Србије упутила донацију тој општини. Цео свет је поздравио такве одлуке Србије и премијера Вучића, осим оних који би да наставе са ратнохушкачком реториком.

  Србији нико не може да дели лекције и да је понижава. И када ће ико, осим Српског парламента, осудити злочине над неким другим народом? Жеља за помирењем и стабилношћу није наша слабост, већ снага и предност Србије и њене Владе“.

  Извор, фото: МСП

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора