Ивица Дачић за ТВ Прва

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изjавио jе да очекуjе да СAД и EУ буду подршка европском путу Србиjе, а не да подржаваjу дестабилизациjу.

„Добио сам уверавања, као што су они и сами изjавили, да СAД и EУ желе да буду подршка Србиjи и очекуjем да ће се у наредном периоду тако и понашати“, рекао jе Дачић за ТВ Прва, коментаришући одлуку премиjера Aлександра Вучића да откаже пут у Брисел и састанке у Њуjорку.

Дачић jе истакао да очекуjе коректан однос EУ, коjи ће се пре свега базирати на поштовању изборне, односно народне воље.

„Избори су завршени, ниjе формирана Влада, а већ имамо покушаjе дестабилизациjе, jер овде ниjе реч о бризи за људска права, за владавину права, овде jе реч о томе да неко покушава да оспори изборну победу Aлександра Вучића и СНС“, сматра Дачић.

Oдлуку премиjера да откаже пут у EУ и СAД, Дачић разуме као jасан сигнал Немачкоj и СAД да ниjе коректно да се не уважаваjу довољно напори Владе и премиjера да Србиjа иде путем реформи ка EУ, jер, оцењуjе да такав пут подразумева политичку стабилност.

„Без обзира да ли jе то драстично или не, овде jе реч о томе да не треба играти двоструке игре. Kао што jе Србиjа предвидив партнер, тако и EУ и СAД, када jе реч о унутрашњим приликама у Србиjи, треба да буду предвидив партнер“, рекао jе Дачић.

Извор: Танјуг

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора