Ивица Дачић за ТВ Пинк

Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је данас да сигурно нико са стране не може да утиче на састав будуће Владе Србије.

„Постоје многи који имају заблуде, који не познају Александра Вучића, јер ако би неко притискао за некога то би било потпуно контрапродуктивно. Није добро што се данас у медијима појавило да сам ја сигуран у влади, а остали нису, надам се да неће прочитати“, рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Дачић је навео да га засмејавају новински текстови о томе ко ће бити у новој влади и када ће она бити формирана.

„Ви знате да веома често, свакодневно комуницирам са премијером и мојим коалиционим партнером и пријатељем Вучићем, али у 99 одсто случајева говоримо о политичким питањима, а не о формирању валде. Да ли ће и када бити формирана влада, то је ствар премијера“, навео је Дачић.

Он је критиковао изјаву лидера ДС Бојана Пајтића да су САД забринуте због руског мешања у формирање владе, наводећи да је њега пола запада звало 2008. године да подржи Бориса Тадића, од Папандреуа до Штајнмајера, као и да је ДС „наместила“ да га 2012. године зове Кетрин Ештон, која му није рекла оно што су демократе очекивале, већ само да настави европску политику.

„И сада ДС смета страни утицај, односно да будемо прецизни руски утицај и база у Нишу, ја сам то потписао са Шојгујем испред Тадића и Медведева“, навео је Дачић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор Одустани од одговора