Ивица Дачић у Јагодини

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић оценио је да је Србији неопходна политичка стабилност како би се остварили циљеви које је мандатар Александар Вучић поставио до 2020. године и да зато треба да се настави сарадња СПС-ЈС са Српском напредном странком.

Дачић је у Кончареву код Јагодине, где је присуствовао освећењу цркве чији је ктитор лидер Јединствене Србије (ЈС) Драган Марковић Палма, казао да је са мандатаром за састав нове владе Александром Вучићем разговарао о „потенцијалној сарадњи на програмском нивоу“ а не о функцијама.

„Ми нисмо разговарали о функцијама, нити о ресорима, нити смо ми то спомињали, нити је премијер то спомињао. Разговарали смо о потенцијалној сарадњи на програмском нивоу а разговори ће бити настављени када то премијер буде одлучио, а он је отприлике рекао да ће то бити следеће недеље“, казао је председник СПС-а.

Дачић је истакао да није питање да ли ће коалиција СПС-ЈС ући у владу већ да ли ће наставити сарадњу коју су до сада имали са СНС-ом или не.

„Ми смо спремни да наставимо ту сарадњу јер мислимо да је то у најбољем интересу Србије и да тиме наша коалиција доприноси политичкој стабилности у Србији, а успеха Србије нема без политичке стабилности“, оценио је Дачић.
Он је додао да је коалиција СПС-ЈС сагласна са програмом нове владе који је мандатар Александар Вучић изнео на састанку са представницима тих странака.

„Ми смо изнели нека своја виђења шта би били приоритети. Упознао нас је са ситуацијом у региону, са ситуацијом када је реч о међународном положају Србије и односима у свету. Рекао је да жели да влада функционише као један тим, да сви буду посвећени том циљу и да сви заједно делимо одговорност“, навео је лидер социјалиста.

Дачић је оценио и да су током четворогодишње коалиције СПС-ЈС и СНС-а постигнути „добри резултати“ као и да је Србија данас, „у позитивном смислу веома другачија него што је била 2012. године“.

„У том периоду, Србија је брзином муње ишла ка економској катастрофи. Дошло је до стабилизације економских прилика, до консолидације јавних финансија, међународни положај је данас неупоредиво бољи него што је био. Направили смо искорак и у области европских интеграција, унапредили смо односе са Русијом и Кином. Дошли смо у ситуацију када смо изронили главом изнад воде“, додао је Дачић.

Извор: Н1

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора