Ивица Дачић са амбасадором САД-а Кајлом Скотом

  Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са амбасадором САД-а у Београду Кајлом Скотом.

  Шеф српске дипломатије захвалио је америчком амбасадору на подршци коју пружа Србији на европском путу. 

Министар Дачић изразио је задовољство развојем билатералних политичких односа и достигнутим нивоом међусобног поверења. Нагласио је спремност Републике Србије да се тај позитиван тренд у односима настави.

  Амбасадор Кајл Скот изразио је забринутост поводом, у последње време, запаљиве политичке реторике у Парламенту Србије која превазилази дипломатске стандарде. Он је изразио уверење да ће се Влада Србије оштро супротставити и борити против ове штетне реторике.

  Амбасадор је нагласио да САД подржавају процес европских интеграција Републике Србије и преговарачки процес у Бриселу и истакао очекивање да ће се позитивна динамика билатералних односа наставити и у будућем периоду.

  Он је похвалио, између осталог, допринос Републике Србије очувању регионалне стабилности, као и конструктиван однос Србије према мигрантској кризи.

  Министар Дачић је амбасадору Скоту изразио саучешће поводом ужасног терористичког напада у Орланду у коме су невини људи изгубили животе.

  Извор, фото: МСП

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора