Ивица Дачић на прослави социјалиста у Бањалуци

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је у Бањалуци да је највећа заоставштина Слободана Милошевића његово учешће у стварању Републике Српске, због чега Србија има обавезу да чува Републику Српску.

„О Слободану Милошевићу ће свакако бити различитих мишљења, као и о свим људима на функцији у то време, али је његова највећа заоставштина учешће у стварању Републике Српске. Управо због тога имамо обавезу да чувамо Српску, а Србија ће увек стати иза српског народа“, рекао је Дачић новинарима поводом 23. године од оснивања Социјалистичке партије Републике Српске.

Он је честитао Социјалистичкој партији РС годишњицу постојања, наводећи да СПС и СП РС имају јаке везе и сарадњу иако „формално нису једна партија“.

Председник СПРС Петар Ђокић је рекао да је његова странка настала у време када је главни циљ био постизање мира у БиХ.

„Када смо то успели, онда је требало у наредним годинама обновити Републику Српску, а ми смо у томе учествовали у више влада“, истакао је Ђокић.

Он је рекао да социјалисти у РС посебну захвалност дугују Дачићу и СПС-у, јер би се „без њихове подршке тешко успела одржати Република Српска“.

„За крај желим рећи да је свака Влада у којој су социјалисти, добра влада, али да ће најбоља влада бити она на чијем су челу социјалисти“, казао је Ђокић.

Извор: Блиц

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора