Ивица Дачић на конференцији за медије поводом обележавања 100 дана Владе

  Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас, на обележавању 100 дана Владе, да је задовољан резултатима који су остварени у том периоду и кроз шалу поручио да ће се са задовољством обратити новинарима и на 1.000 дана, а затим на по сваких 1.000 дана.

  Дачић је констатовао да Србија у 2016. изгледа значајно другачије него пре неколико година и да је то видљиво на свим пољима.

  Министар је констатовао да је Србија дошла у ситуацију да може да размишља о смањењу дефицита, јачању индустрије и општем друштвеном расту.

  „Без раста БДП-а не може да буде реформских потеза који понекад нису лаки. То не може да буде ни без политичке стабилности, и зато је Србија једна од ретких земаља у региону која има тих неколико стубова на којима се темељи друштво – стаблне финансије, отворен простор за стране инвестиције, отворен пут ка евроинтеграцијама и чланству у ЕУ“, рекао је Дачић.

  Он је истакао да је Србија значајно ојачала и своју међународну позицију и да је данас кредибилан партнер који, истовремено, брани и своје државне и националне интересе.

  „Трудимо се да освојимо што више пријатеља, а да не изгубимо ниједног“, поручио је Дачић.

  Извор: Танјуг

   

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора