Гостовање Ненада Боровчанина у емисији „Кажипрст“ на Б92

Ненад Боровчанин, државни секретар у Министарству за омладину и спорт, бивши боксерски шампион, функционер СПС и кандидат те странке за председника београдске општине Стари град, гостујући у емисији Кажипрсту у Вестима Б92 истакао је да грађани не треба да гласају за СПС, већ да бирају левичарске идеје које пропагира СПС, као и да обрате пажњу на кадрове.

“СПС је најбоља и највећа кадровска база. Од Кумровеца нисмо имали политичку школу и ово је само континуитет живота који су старије генерације осетиле, а данас не живимо тако. Биће тешко да се приближимо таквим идеалима“, истакао је Боровчанин.

На питање да ли је СПС изневерила левичарске идеје, Боровчанин је истакао да СПС никада није имала већинску власт после петог октобра.

“СПС није могла сама да одлучује, у оним ресорима које су водили кадрови СПС они су се залагали за те идеје, али у ситуацији када у каси немате много, онда се мора пресећи да би се подвукла црта и да бисмо се консолидовали и кренули ка бољој Србији“, рекао је Боровчанин.

Према његовим речима, не треба постављати питање ко ће победити на следећим изборима и да нову владу треба поново да формирају лидери СНС и СПС Александар Вучић и Ивица Дачић.

“Највећу победу коју треба да остваре је да победе сами себе и да се ослободе свих оних људи које сам спомињао у твиту и да ангажују успешне људе да од Србије направимо нешто нормално. Интелектуалну елиту смо можда обесмислили, али креативну елиту морамо повратити“, рекао је Боровчанин.

Иако се његово име углавном повезује с Лозницом, одакле је родом, функционер СПС ће бити кандидат за председника београдске општине Стари град.

“Ја од 1998. године живим у Старом граду, мој долазак није хендикеп и мислим да, попут мојих земљака Вука Караџића и Јована Цвијића, могу да помогнем да Стари град постане општина за пример. Ту живе неки од најуспешнијих људи који нису укључени у политику, а ја сам са њима направио партнерство“, закључио је Боровчанин

Извор: Б92

.

Категорије: Локал

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора