Форум жена у родном месту Ђуре Јакшића

Председништво Форума жена Војводине и Форум жена у Новој Црњи организовали су састанак у спомен кући Ђуре Јакшића у Српској Црњи.

Поред чланица ФОЖ-а, представница удружења жена „Тиски цвет“ у Молу и „Ливађанке“ у Новој Црњи, као и народна посланица у Народној скупштини Републике Србије Гордане Топић, учествовао је Извршни одбор ОО СПС у Новој Црњи на челу са председником Милетом Тодоровим, председником Скупштине општине Ранком Брборићеми, одборницима СПС у СО Нова Црња, а у присуству секретара ИО ПО СПС у Војводини Ивана Ђоковића.

Гости су упознати са досадашњим активностима социјалиста у овој општини, као и будућим плановима  у складу са задацима које треба реализовати у предизборној години.

Председница Форума жена у Војводини Весна Бјелић-Француски је захваљујући домаћинима на лепом пријему и осмишљеном боравку, истакла да је прошло стотину дана од формирања Форума жена у Војводини и да се у протеклом периоду радило на томе да се промовише и афирмише учешће жена у политици, јер је политика и женски посао.

„Организовале смо занимљиве сусрете и корисне трибине у Сомбору и Апатину, а данас овде код вас, и наш циљ је да, идући Војводином, допринесемо да у сваком нашем МО постоји и одбор Форума жена, а имамо у Војводини скоро 600 Месних одбора. Јасно је да ангажовањем две, до две и по хиљаде жена на овај начин, можемо у сарадњи са младима, да испунимо обећање које смо сви заједно схватили као најважнији циљ – да побољшамо изборни резултат социјалиста у Војводини. Форум жена, равноправан је део Социјалистичке партије Србије и само ако јединствено радимо, можемо постићи успех“, истакла је председница ФОЖ у Војводини.

Секретар ИО ПО СПС у Војводини Иван Ђоковић је пренео свима поздраве председника ПО СПС Душана Бајатовића и његову подршку женама у раду на терену.

Гошће су обишле родну кућу Ђуре Јакшића, подсетивши се његове велике и неостварене љубави према Мили Поповић коју је овековечио и у песмама и на сликама, затим цркву Светог Прокопија у којој је део иконостаса са неколико аутентичних икона урадио 1853. године Ђура Јакшић, а потом су остатак дана провеле у термалној бањи Мако у Мађарској.

Извор: ПО СПС Војводина

Категорије: Форум жена

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора