Држава ће помоћи расадничку производњу

  Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић изјавила је у Трстенику да ће се држава у наредном периоду максимално потрудити да помогне расадничку производњу и размотрити могућност да у наредним изменама Закона о подстицајима угради и могућност опредељивања средстава за подстицаје за производњу калемова и садног материјала.

  Богосављевић Бошковић је разговарала са произвођачима садног материјала у селу Мала Дренова, општина Трстеник, о њиховим проблемима и очекивањима у смислу подршке државе њиховој производњи, истакавши да је реч о вредним произвођачима који се традиционално, годинама уназад, тимe баве и виде могућност да њихова деца остану на селу и наставе са истим послом.

  „Сада је добро што имамо нова тржишта, пре свега рачунамо на руско тржиште на коме постоји велико интересовање за садне калемове, лозни материјал, као и за поврће, које се такође узгаја на овом подручју“, навела је Богосављевић Бошковић.

  Држава ће максимално помоћи пољопривреднике из овог краја и целе Србије, посебно у наредном периоду желимо да помогнемо расадничку производњу, нагласила је министар.

  Министар је напоменула да остаје да се види колики ће износ средстава бити могуће определити у те сврхе, али да је сасвим сигурно да ће молба произвођача расадног материјала бити озбиљно узета у разматрање. „Од њих смо чули шта је то што они од нас очекују и ми смо им обећали да ћемо у наредним изменама Закона о подстицајима уградити и законску могућност да у следећој години  определимо део средстава за помоћ калемарима, за произведен садни материјал“, указала је Богосављевић Бошковић.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  „Ту смо да помогнемо максимално колико можемо“, истакла је Богосављевић Бошковић, указавши на важност добре координације и сарадње локалне самоуправе како са пољопривредницима, тако и самим Министарством.

  Богосављевић Бошковић је пренела да ће се радити и на томе да сарадња пољопривредних стручних саветодавних служби са пољопривредницима, која је кажу, била добра у претходном периоду, буде још боља и квалитетнија.

  „Стало нам је до ових произвођача, они су нам важни и могу да донесу значајна девизна средства Србији, својим породицама и локалним самоуправама и максимално ћемо им помоћи“, закључила је министар.

   

   

  Категорије: Вести

  Оставите одговор Одустани од одговора