Ђукић-Дејановић: Крагујевчани писали какав град желе

Крагујевчани су данас поподне записивали кандидаткињи за градоначелницу Славици Ђукић Дејановић – какав град желе. Она је на десетине предлога спаковала у коверат “За градоначелницу/ка”.

– Са овом ковертом у којој је на десетине предлога улазим у Скупштину града 25. априла. Верујем да сам адресирала на праву адресу – за градоначелницу. Уколико буде другачије овај коверат ћу предати мом суграђанину са више гласова али, ја ћу са мојом одборничком групом пратити шта је од тога урађено – каже Ђукић-Дејановић.

Како додаје оно што фасцинира је да су Крагујевчани спремни и расположени да и сами помогну власти.

Тако су суграђани записивали: “уређење стамбених зграда, најстарија обавезна”, “чист град”, “макар симболично да се плати обавезна пракса после школовања”, бесплатни уџебеници за сиромашну децу”, “регулисати превоз”, “да свако дете у КГ има право на вртић”. Међу предлозима Крагујевчана је и молба кандидаткињу: “Помозите да ми млади не напуштамо КГ, дајте нам Ви предлог шта да урадимо”.

Један од предлога за бољи Крагујевац био је потписан. Слабовида девојка је написала: “Помозите у школовању и оспособљавању слабовидих како бисмо живели од свог рада. Немојте као град избегавати ове проблеме, ХВАЛА”.

– Нико у препуном Великом парку није одбио да да писмену сугестију. Све сам их одмах прочитала по повратку у страначке просторије. За део потреба Крагујевчана заиста није потребан новац који је за град проблем или недостижан износ – поручује кандидаткиња за градоначелницу Крагујевца Славица Ђукић Дејановић.

На крају шетње са Крагујевчанима, списак предлога Ђукић Дејановић је спаковала у повећу коверту.

– Каже, биће посла…

Догађај на коме су Крагујевчани износили своје предлоге кандидаткиња за градоначелницу Крагујевца Славица Ђукић-Дејановић објавила је на свом Фејсбук профилу.

Извор: Блиц

Категорије: Локал

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора