Дачић запрепашћен неким домаћим реакциjама на Декларациjу

Први потпредседник Владе Србиjе и министар спољних послова Ивица Дачић изjавио jе данас да jе запрепашћен поjединим реакциjама на потписивање Декларациjе о унапређењу односа и решавању отворених питања између Србиjе и Хрватске.

„Несхватљиво jе на коjи начин се неке ствари коjе су у интересу Србиjе и српског народа у целини девалвираjу дневно политичким разлозима и потребама да се по сваку цену нападне власт. После потписивања Декларациjе имамо саопштења разних странака, па чак и угледних личности и судиjа, како техничка влада нема овлашћења за то“, рекао jе Дачић новинарима у Скупштини Србиjе.

Уз обjашњење да техничка влада ради све послове, изузев кадровских питања, Дачић jе напоменуо да тако важан историjски догађаj не треба да се мери тиме да ли неко има овлашћења или не, а поготово што се зна ко jе победио на изборима и ко ће бити будући премиjер.

Tакве реакциjе, према његовим речима, показуjу да нама ниjе стало да Србиjа остваруjе било какав напредак у смислу међународног положаjа.

„Запрепашћен сам таквим реакциjама, чак и у Хрватскоj они коjи не воле Грабар Kитаровић поздрављаjу таj корак. Tо је веома лоше што се код нас дешава, jер се не разговара о томе шта jе у питању, већ ко шта ради. За Србиjу jе наjважниjе да буде фактор регионалне стабилности”, нагласио jе Дачић.

Извор: Танјуг

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора