Дачић: СПС чека позив Вучића

Лидер СПС Ивица Дачић рекао jе да ниjе било нових разговора са мандатаром за састав нове Владе Aлександром Вучићем и да социjалисти очекуjу његов позив.

Дачић jе новинарима у Скупштини Србиjе рекао да jе недавно одржан први састанак са Вучићем, да се две стране око већине онога о чему су причали слажу, те да нису даље причали о томе.

“Mандатар jе рекао да ће наставити разговоре. Mи очекуjемо позив“,’рекао jе Дачић и додао да социjалисти желе да помогну да Србиjа иде напред, а да ће Вучић одлучити на коjи начин.

Упитан да ли ће СПС бити део нове владе, Дачић jе рекао да jе то питање за мандатара Вучића, а да jе за њега и питање коjе би евентуално ресоре добили социjалисти.

“Jа нисам таj коме треба да постављате питање, Вучић се враћа данас из Шваjцарске и како jе и сам наjавио у одређеном року ће завршити консултациjе. Нисмо о томе уопште разговарали. Немоjте да сада говоримо о томе. Нити смо шта тражили, нико нам ништа ниjе ни нудио, то ниjе наjважниjе, већ jе наjважниjе да ли ћемо даље сарађивати или не“, рекао jе Дачић.

Oн jе поновио да сматра да jе у наjбољем интересу Србиjе да се сарадња СПС и СНС настави, за шта су социjалисти спремни, будући да jе Србиjа у претходне четири године остварила велике резултате.

На питање о писању медиjа о тучи функционерки СПС Диjане Вукомановић и Иване Петровић, Дачић jе рекао да су то потпуно споредна питања, да не гледа са одобравањем на то и да су то ствари коjе не треба да се дешаваjу.

“Kада jе реч о СПС морамо да имамо манир да се та питања решаваjу унутар куће“, поручио jе Дачић, додаjући да у СПС, суштински гледано, политички имаjу jединствену политику.

Извор: Танјуг

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора