Дачић: Споразум о телекомуникацијама значајан за наше интересе

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да је постизање споразума о телекомуникацијама са Приштином веома значајно за интересе Србије.

„Међународна телекомуникациона унија није признала Косово као државу нити је примила Косово у чланство, већ ће Србија затражити број за географску област Косово и Метохија, док ће позиви између Косова и Метохије и других места у Србији и даље остати међуградски“, рекао је Дачић, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Начин на који је решено питање наше имовине на Косову и Метохији је од виталног значаја за Србију, јер је то важно за решавање и других отворених питања, додао је Дачић.

Према његовим речима, постизање споразума је показатељ исправности политике Владе Србије, која је истовремено била конструктивна у дијалогу, али и бескомпромисна у заштити наших националних интереса.

Он је додао да су тако пропале све уцене и ултиматуми које је приштинска страна постављала више од две године, као што ће пропасти и све уцене око формирања Заједнице српских општина.

„Србија је данас кредибилан партнер који држи до својих одлука и речи, али не дозвољава да је нико понижава“, закључио је Дачић.

У Бриселу је данас, после три дана разговора, потврђен договор о примени Споразума о телекомуникацијама између Београда и Приштине и усаглашени сви детаљи његове примене.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да наступа нова ера за Телеком Србије, да ће та компанија бити доступна на целој територији Републике, укључујући и Косово и Метохију и да ће њена вредност у целини бити повећана.

Извор: Танјуг

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора