Дачић: Пајтићева изјава представља невероватно лицемерје

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да изјава Бојана Пајтића да су САД забринуте због руског мешања у формирање Владе представља невероватно лицемерје.

„Док су они били миљеници и експонентти Запада у Србији, демократама никада није сметало да странци утичу на формирање Владе у Србији. Није им сметало када су ме 2008. године звали са целе западне хемисфере да подржим Тадића, није им сметао ни Папандреу, Штајнмајер, Аселборн, Моратинос, нити 2012. Кетрин Ештон, Рикер и остали. Сада Пајтићу наводно смета руски утицај.

А с којим је то значајним америчким и европским саговорницима то разговарао у САД-у, када ништа тако нисмо чули ни премијер Александар Вучић и ја, ни од Бајдена, Керија, Нуландове, Могеринијеве, Меркелове, Оланда итд. Ни од кога. Напротив, сви су имали само речи хвале за државну политику и пут Србије.

Пајтићу смета српско-руски хуманитарни центар у Нишу, а што не каже да смо споразум о томе потписали Шојгу и ја пред Тадићем и Медведевим, приликом његове посете Србији. Како тада Пајтићу то није сметало?

Владу Србије не формира нико са стране, већ премијер и мандатар Александар Вучић, зато што су о томе гласали грађани Србије који су свакога најбоље оценили, па и Пајтића, који је једва прешао цензус. А наш пут се зна – улазак у ЕУ, пријатељство са Русијом и Кином, партнерство са утицајним земљама у свету, као што су САД и Немачка, а, пре свега, наш циљ је јака, поштована и развијена Србија.“
Извор: МСП

Теме:

Оставите одговор Одустани од одговора