Dačić: Opušteno u kampanju

Koalicija Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Jedinstvena Srbija predala je jutros Republičkoj izbornoj komisiji listu, čiji nosilac je lider socijalista Ivica Dačić koji je poručio da ulazi opušteno u kampanju jer , kako je rekao “znamo da smo dosta uradili”.

 Dačić je, posle predaje liste, izjavio da očekuje da ta koalicija osvoji duplo veći broj glasova nego na prethodnim parlamentarnim izborima, kada je dobila 7,6 odsto, jer “nema šta da krije pred građanima i neće da ih laže u ovih nekoliko nedelja kako bi ih prevarili da glasaju za njih”.

 “Ulazimo opušteni u kampanju zato što znamo da smo dosta uradili. Ko do sada nije uradio ono što treba da uradi, ne verujem da će mu pomoći bilo kakav slogan, kampanja, ili finansijska sredstva koja imaju”, istakao je on.

Dačić je rekao da bi voleo da stranke objasne odakle im tolike pare za predizborne spotove, plakate i bilborde, a sve u vreme ekonomske krize.

“Mislim da bi bilo pošteno prema ovom narodu da oni koji su ove četiri godine bili demagozi i govorili da svako treba da plati svoju kafu na sednici Vlade, ili da zbog krize putuju u inostranstvo ekonomskom klasom u avionu… da objave odakle im pare”, poručio je on.

Dačić je dodao da se to isto odnosi i na one koji su do sada govorili da vlast mnogo troši i da bi oni bili racionalniji, da kažu odakle im pare za kampanji, ko im ih je dao.

“Mi ne dugujemo nikom ništa, samo našem narodu i državi”, rekao je on.

Dačić je ocenio da je najveći neprijatelj naroda i države u Srbiji finansijska oligarhija, “oni koji u razvoju vide samo šansu da se taj razvoj obavi preko leđa siromašnih”.

Konkurentima na izborima Dačić je poručio da koriste isto što je devedesetih koristio tadašnji lider SPS Slobodan Milošević, “od otvaranja vrpci do svega ostalog”.

On je poručio da na izborima svi treba da budu ravnopravni, jer “nikome neće uspeti da Srbiju svede na dve stranke”.

“To je hteo i Milošević, ali nije mogao. Kako je to bilo lepo u ono vreme, Milošević i Vuk Drašković podele kolač, isto kao što sada hoće da urade Boris Tadić i Tomisalav Nikolić. Ali ne može, jer novčić se možda nalazi u nekom drugom delu česnice”, zaključio je Dačić.