Дачић одржао предавање студентима Бечке дипломатске академије

  Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић одржао је предавање студентима Бечке дипломатске академије који, у оквиру студијске посете земљама Балкана, бораве у Републици Србији.

  Говорећи о главним спољнополитичким приоритетима Владе Републике Србије министар Дачић је посебно издвојио: отварање приступних преговара и поглавља у преговорима за чланство у Европској унији, председавању Србије ОЕБС-у током претходне године, сарадњу са кључним партнерима у међународним односима, развој добросуседских односа и очување стабилности у региону, дијалог са Приштином, изградњу модерне Србије посвећене очувању мира и поштовању међународног права.

  Након предавања, шеф српске дипломатије одговарао је на питања студената, указујући на специфично место и улогу Србије на међународној сцени, као и на значај дипломатских активности у савременим политичком тренутку.

  Ова посета студената Бечке дипломатске академије Министарству спољних послова традиционално се организује у склопу сарадње Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије и Бечке дипломатске академије.

  Извор, фото: МСП

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора