Дачић: Kритикуjу Вучића, прижељкуjу сукоб у Санџаку

  Напади коjима jе изложен председник Владе Aлександар Вучић од заштитника грађана, Бошњачког националног већа, али и других политичара и невладиних организациjа, пример су како се мржња и политички интерес стављаjу изнад интереса Србиjе, сматра први потпредседник Владе и шеф дипломатиjе Ивица Дачић.

  A наjважниjи интерес Србиjе данас jе стабилност, оцењуjе Дачић у саопштењу за медиjе, и тврди да се Србиjа по томе разликуjе од других држава у региону.

  Tо, међутим, примећуjе, не одговара свима у Србиjи.

  „Њима би изгледа више одговарало да дође до сукоба Жандармериjе и значаjног дела Бошњака у Новом Пазару уместо мирног и договорног решавања проблема“, констатуjе Дачић и пита зашто све досадашње власти нису рушиле спорни обjекат, већ jе он, како каже, као министар полициjе, а по политичком налогу демократа у време њихове власти морао да повлачи Жандармериjу у Новом Пазару.

  Tада се Саша Jанковић, а ни други, нису оглашавали, каже Дачић и обjашњава да Вучић ниjе рекао да закон не важи за Зукорлића, већ да се мора водити рачуна о стабилности и избегавању ширих сукоба, те да треба изнаћи решење проблема договором.

  Наводећи да они коjима jе главни политички мото противљење рушењу нелегалних обjеката у Савамали, сада траже да се после више година руши обjекат у Новом Пазару, Дачић каже да jе то и раниjе доводило до великих сукоба, те да ту нема принципа, већ само мржње и противљења свему што ради Влада Србиjе.

  У саопштењу помиње и да jе данас чак и мађарски премиjер Виктор Oрбан у Нишу рекао да нема стабилне Eвропе без стабилне Србиjе, те закључуjе да то у Србиjи ниjе jасно само онима коjи знаjу да на политичкоj сцени Србиjе могу да опстану само ако jе Србиjа нестабилна.

   

  Извор: Танјуг

  Теме:

  Оставите одговор Одустани од одговора